
”Conform legii, Legea Educației permiteSunt convinsă că domnul președinte iubește meseria de profesor.Pe postul respectiv funcționează cineva. Nu e postul blocat să nu predea nimeni.
Lucrul acesta nu pot eu să-l spun. Se întâmplă diverse situații în care trebuie să prevezi o posibilitate de a te întoarce la postul pe care l-ai ocupat. A dat un concurs pe post. Legea Educației naționale prevede acest aspect. Orice cadru didactic beneficiază de acest drept”, a spus Monica Anisie.
CONTEXT
Potrivit dezvăluirilor făcute de România Curată, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu are 3 profesori de fizică. Niciunul dintre ei nu este titular, deci nu există o stabilitate pentru aceste posturi didactice. Doi sunt detașați de la alte unități școlare, iar celălalt este suplinitor. Asta se întâmplă pentru că doua catedre apar în organigarmă ca rezervate:
În anul 2000, președintele Klaus Iohannis devenea primar la Sibiu, părăsind orele de fizică despre care ulterior aveam să aflăm că l-au îmbogățit indirect din meditațiile care astăzi sunt interzise cu elevii de la clasă. Ce-i drept, moral nici atunci nu era, că datoria ta ca profesor e să dai totul la clasă, nu să condiționezi elevilor acel extra mile de cunoștințe de participarea la sesiunile private plătite. Totuși, descoperim că nu a părăsit Colegiul Brukenthal de tot, blocându-și catedra de fizică, folosindu-se de o portiță din Legea învățământului, preluată și în Legea Educației nr. 1/2011.