
Nicoleta Briciu, directoare în cadrul Casei Corpului Didactic București, afirmă că profesorii au nevoie de o ”cultură emoțională” și de reziliență, pentru că de starea lor de bine depinde calitatea actului didactic.
”Aleg colegii mai tineri să vină în sistem și, după o perioadă scurtă, un an-doi, constată că profesia pe care și-au ales-o nu este pentru ei. Știm bine că toate cercetărille subliniază acest aspect legat de nivelul de stres referitor la cariera didactică și, de cele mai multe ori, atât rapoartele OCDE, dar și alte cercetări în domeniu au reflectat o relație directă între starea de bine a profesorului și calitatea actului educațional. Eu cred că în ultimii ani am cam uitat că și profesorul este om și că și profesorul trebuie să aibă o cultură emoțională și avem nevoie și noi de reziliență. (…) Și noi avem nevoie să fim rezilienți, și noi avem nevoie de echilibru”, a afirmat Nicoleta Briciu, în emisiunea ”Educația la putere”, difuzată de televiziunea publică.
”Cred că un profesor trebuie să fie reflexiv, cred că trebuie să fie creativ, cred că trebuie să fie autonom și să aibă acele abilități, astfel încât să își adapteze întreg demersul intructiv-educativ, predare-învățare-evaluare la specificul și nevoile fiecărui elev în parte. Cu atenție deosebită și spre acele competențe emoționale și sociale. Cred că acolo ar trebui să fim puțin mai atenți”, a mai spus reprezentanta CCD București.