
Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat noul Contract colectiv de muncă la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din Capitală.
Potrivit platformei PortalInvataman.ro, contractul, care a intrat în vigoare la dată înregistrării, s-a încheiat pe o perioadă de doi ani, cu posibilitatea prelungirii lui.
Potrivit documentului, cadrul didactic care, pe parcursul unui an școlar, își desfășoară activitatea succesiv în mai multe unități/instituții de învățământ în baza unor contracte individuale de muncă distincte, are dreptul la concediu de odihnă la fiecare dintre acestea, proporțional cu perioada lucrată. Concediul de odihnă și indemnizația aferentă se acordă de către fiecare unitate/instituție în parte, în timpul vacanțelor școlare intermodulare existente în perioada lucrată. Unitatea/instituția la care și-a desfășurat activitatea are obligația compensării în bani a concediului de odihnă neefectuat.
Totodată, personalul didactic de predare care desfășoară activitate în regim de plata cu ora, la o altă unitate de învățământ decât cea la care are funcția de bază, are dreptul la concediul de odihnă plătit, de la fiecare angajator, potrivit fiecărui contract individual de muncă.
Pentru salariații încadrați în două sau mai multe unități de învățământ, la solicitarea acestora, programarea concediilor de odihnă se realizează astfel încât perioada să fie aceeași la toți angajatorii.
Concediu de odihnă suplimentar de 10 zile pentru personalul de conducere
Noul contract colectiv de muncă la nivelul școlilor din București stabilește că personalul didactic de conducere, îndrumare și control de la nivelul ISMB, precum și personalul de conducere de la nivelul unităților de învățământ din Capitală beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar de 10 zile.
Acest concediu se adaugă zilelor de concediu aferente în funcție de vechimea în muncă, astfel:
până la 5 ani vechime – 21 zile lucrătoare
între 5 și 15 ani vechime – 25 zile lucrătoare
peste 15 ani vechime – 28 de zile lucrătoare.
Contractul colectiv de muncă la nivelul nivelul grupului de unități al I.S.M.B. – 2024 mai prevede reducerea normei didactice de predare-învățare-evaluare și de instruire practică cu două ore pe săptămână, în cazul cadrelor didactice care desfășoară activitate de mentorat.
ID 322935780 | Contract © Vadreams | Dreamstime.com