O fetiță de 9 ani, primul om din lume pentru care cauza decesului a fost, în mod oficial, poluarea

12/16/2020 - Undated family handout file photo of Ella Kissi-Debrah. A coroner is due to make a ruling in the inquest of the nine-year-old girl which could see air pollution listed as a cause of death for the first time in the UK. (Photo by PA Images/Sipa USA) *** US Rights Only ***

O fetiță de nouă ani care a murit după un atac de astm este considerată a fi prima persoană din lume pentru care poluarea aerului a fost înregistrată, oficial, ca fiind cauza morții în documentele emise de un medic legist, relatează CNN.

Ella Kissi-Debrah locuia în Lewisham, în Sud-Estul Londrei, lângă unul dintre cele mai aglomerate drumuri din capitala Regatului Unit, South Circular. A murit în spital în februarie 2013 după ce a suferit un stop cardiac din care nu a putut fi resuscitată, a raportat legistul miercuri.
Fata a suferit de astm bronșic sever, care a provocat episoade de stop cardiac și respirator și a fost internată frecvent în spitale de urgență pe parcursul a trei ani.
Cauza medicală a decesului a fost listată ca insuficiență respiratorie acută, astm sever și expunere la poluarea aerului. Concluzia legistului a fost că Ella „a murit de astm, la care a contribuit expunerea la poluarea excesivă a aerului”.

Organizațiile de caritate Asthma UK și British Lung Foundation au declarat că Ella a fost prima persoană din istorie care în cazul căreia poluarea aerului a fost înregistrată drept cauză pe certificatul de deces.
Asistentul legist Philip Barlow a spus că mamei Ellei nu i s-au oferit informații despre poluarea aerului și despre astm. Informațiile respective ar fi putut să o determine să ia măsuri care „ar fi putut” împiedica moartea fiicei sale, potrivit PA Media.
„Poluarea aerului a fost un factor semnificativ care a contribuit atât la inducerea, cât și la exacerbarea astmului ei”, a spus Barlow în timp ce își prezenta concluziile la Southwark Coroner’s Court după o anchetă de două săptămâni.

„Pe parcursul bolii sale, între 2010 și 2013, a fost expusă la niveluri de dioxid de azot și la particule care depășesc recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)”, a spus acesta.
„Principala sursă de expunere a fost reprezentată de emisiile din trafic”, a spus Barlow, potrivit PA.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.