O tânără de 18 ani a ajuns la spital cu insuficiență renală după Bacalaureat, din cauza stresului

O tânără de 18 ani a ajuns la spital cu insuficiență renală după Bacalaureat, din cauza stresului.

Tânăra din Iași a fost internată de urgență cu insuficiență renală și infecție urinară severă chiar în ultima zi a examenului de Bacalaureat. Deși s-a simțit rău pe tot parcursul probelor, ea a ales să meargă la spital abia după ce a terminat ultima probă, dar, din păcate, nu a reușit să promoveze examenul. Boala se pare că avea legătură cu stresul extrem resimțit în timpul examenelor, potrivit Ziarul de Iași.

Eleva a prezentat simptome de disconfort pe parcursul tuturor probelor de Bacalaureat, dar a decis să continue susținerea examenului. După ultima probă, starea ei de sănătate s-a agravat, determinând-o să se prezinte la spital. Medicul primar nefrolog,

„Ea a suportat infecția urinară pe tot parcursul probelor de bacalaureat. Când a ajuns la spital, infecția devenise deja severă, fiind diagnosticată cu infecție urinară și sepsis urinar. Inițial, nu știa cauza stării sale de rău și nu putea determina dacă era vorba de o infecție urinară sau altceva. A fost internată câteva zile, iar în prezent este externată, urmând un tratament cu antibiotic intravenos și perfuzii, deoarece era și deshidratată. Stresul din cauza bacalaureatului a contribuit cu siguranță la agravarea problemei”, a declarat Ionuț Nistor, medic primar nefrolog la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași, pentru Ziarul de Iași.

Dr. Raluca Modoranu, medic primar psihiatru la Institutul de Psihiatrie Socola, explică faptul că stresul și anxietatea pot avea un impact semnificativ asupra sistemului imunitar.

„Anxietatea poate afecta diverse aspecte ale vieții, manifestându-se adesea prin simptome somatice. Deci, la nivel fizic putem avea înțepături la nivelul toracelui, care sunt de obicei atribuite de către pacienți cu o simptomatologie cardiacă și merg la cardiolog, vertijul sau amețelile, pentru care pacienții se prezintă la neurolog, și paresteziile (amorțelile mâinilor și picioarelor), care necesită, de asemenea, consult neurologic. Aceste simptome vegetative pot coexista alături de simptomatologia psihiatrică în cazuri de anxietate și stres. În condiții de stres major, creierul activează un ciclu de neurotransmițători care fluctuează, afectând reglarea stresului și ducând la apariția simptomelor somatice. În cazul unei infecții urinare, stresul și anxietatea pot slăbi imunitatea, favorizând recurența infecției. Cu toate acestea, orice infecție are la bază prezența unei bacterii”, a declarat Raluca Modoranu jurnaliștilor ieșeni.

Un tânăr a câștigat în instanță dreptul la nota inițială după contestația la Bacalaureat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.