OFICIAL Daniel David este propunerea PNL pentru Ministerul Educației

Profesorul universitar Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai este propunerea oficială a PNL pentru Ministerul Educației, a anunțat, în această seată, Ilie Bolojan, președintele partidului.

Liderul PNL a anunţat, duminică seară, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului, că liberalii vor conduce şase ministere în noul Guvern, anunță AGERPRES.

Potrivit lui Bolojan, acestea vor fi: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Mediului, Ministerul Energiei, Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Cum se descrie Daniel David pe blogul său personal:

Din 2007 sunt profesor universitar de ştiinţe cognitive clinice şi conducător de doctorat. Când am obţinut conducerea de doctorat, profesorul Radu, cel care a „reiniţiat psihologia la Cluj” după revoluţia din 1989,  a spus că sunt primul „produs complet” al psihologiei româneşti postrevoluţionare – de la preparator la profesor conducător de doctorat – (fără să existe, în mod necesar, şi o implicaţie calitativă în această observaţie).

Între anii 2000-2007 am stat/locuit mai mult în New-York, SUA, decât în ţară, „East Village” fiind a doua mea casă, iar New-York-ul singurul oraş în care mi-ar plăcea să locuiesc dacă nu ar exista Cluj-Napoca!

Din 2012 sunt căsătorit cu Oana Alexandra David (Gaviţa).

Valori personaleTradiţia, Excelenţa şi Onoarea. Cred că ele pot fi atinse doar prin Bun simţ, Raţionalitate/Gândire critică şi Curaj

Profilul fizic: înălţime – 1.81; 75-80 kg. Pentru alte detalii vezi poză (sic!)

Profilul psihologic (vezi şi valorile asumate): raţional, creativ, memorie de lucru foarte bună şi disponibilitate la efort, altruist/generos, sangvinic cu elemente colerice; IQ – în curs de evaluare (sic!)

Puncte negative/Slăbiciuni: toleranţă mai scăzută la frustrare, credit prea mare acordat oamenilor, uşor „dispreţ” faţă de prezent (prea „future-oriented„)

Distorsiuni: sunt acuzat de unii că sunt „arogant” şi că „mă cred superior“. Fără a mă apăra sau justifica, încerc să explic… Nu mă cred superior şi nu sunt arogant, dar cred că trebuie să fiu responsabil în ceea ce fac, iar asta implică să fiu uneori critic cu prostia, ignoranţa şi incultura, mai ales când sunt dublate de tupeu şi promovate cu obraznicie. Viaţa mea este ghidată de ştiinţă şi sport, iar acestea, la rândul lor, sunt ghidate de performanţă şi nu sunt democratice; „adevărul ştiinţific” nu se stabileşte prin vot şi/sau prin vocea gălăgioasă a militanţilor sau a celor care strigă cel mai tare. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.