
Număr impresionant de rezervări la expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”. Peste 100.000 de bilete au fost rezervate de la deschiderea expoziției din 30 septembrie 2023, anunță Muzeul Naţional de Artă Timişoara (MNArT).
«Suntem copleşiţi de numărul impresionant de vizitatori care au vizitat deja sau îşi doresc să viziteze expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”. De la deschiderea ei, în 30 septembrie 2023, şi până acum, expoziţia se bucură de un mare succes, având peste 100.700 de rezervări. De asemenea, ne bucurăm să aflăm că expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” este reflectată la superlativ şi în studiul IRES 2023, membru al ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research)», scriu reprezentanţii muzeului pe Facebook.
În acest sondaj, evenimentele care au avut loc sub egida „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii 2023” au fost opţiunile a peste un sfert dintre români (29%) pentru a reprezenta „evenimentul anului 2023 în România”, iar printre aceste evenimente se află şi expoziţia Brâncuşi.
Expoziţia este deschisă până la 28 ianuarie 2024, după următorul program:
miercuri – duminică: 10:00 – 20:00: deschis;
luni şi marţi, precum şi zilele de 31 decembrie 2023 şi 1-2 ianuarie 2024: închis;
Biletele se pot achiziţiona, în limita capacităţii disponibile, doar de la casieria muzeului.
Expoziția, care demontează ideea că aprecierea lui Brâncuși în țara sa natală ar fi fost condiționată de popularitatea sa la nivel mondial, se deschide cu „Ecorşeul”, operă care până acum nu a fost niciodată expusă publicului; cu excepția anului 1903, când corpul uman fără piele a fost expus pentru prima și singura dată la Ateneul Român. Acesta reprezintă, de fapt, lucrarea sa de diplomă de absolvire de la Școala Națională de Arte Frumoase, Universitatea de Arte din Bucureștiul de azi:
”Ecorșeul”, opera lui Brâncuşi care a fost studiată la Medicină, expusă în premieră la Timişoara