Peste 130 de studenți străini dau în judecată administrația Trump după revocarea vizelor

Peste 130 de studenți străini dau în judecată administrația Trump. Tinerii acuză autoritățile americane că le-au revocat vizele ilegal, punându-le în pericol studiile și șederea legală în SUA.

Un număr tot mai mare de studenți străini se alătură unei acțiuni legale îndreptate împotriva administrației Trump, acuzând autoritățile federale că le-au revocat abuziv statutul de student. Potrivit agenției AFP, care citează documente depuse în instanță, 133 de studenți au devenit reclamanți într-un proces deschis inițial de 17 persoane, la un tribunal federal din statul Georgia.

Plângerea îi vizează pe Pam Bondi, secretarul justiției, Kristi Noem, secretarul securității interne, și Todd Lyons, directorul agenției federale pentru imigrație și control vamal (ICE), transmite Agerpres.

Potrivit documentelor, serviciile de imigrație ar fi încheiat „brusc și ilegal” statutul legal al acestor studenți prin intermediul bazei de date SEVIS (Student and Exchange Visitor Information System), deși vizele lor erau în regulă. Mai mult, în unele cazuri, studenții au fost etichetați eronat ca având cazier judiciar.

Această revocare a avut efecte grave: unii studenți și-au pierdut dreptul de a urma cursuri sau de a lucra în SUA și se confruntă acum cu riscuri majore, precum arestarea, detenția sau chiar expulzarea. Reclamanții solicită restabilirea statutului legal și reînregistrarea lor în sistemul SEVIS.

Documentele instanței păstrează anonimatul reclamanților „din teama represaliilor”. Printre ei se numără cetățeni din India, China și Columbia.

Cazul vine pe fondul unei înăspriri a politicii față de studenții internaționali. În ultimele săptămâni, peste 500 de persoane și-au văzut vizele revocate, conform CNN. De asemenea, studenți străini care au participat la manifestații propalestiniene au fost arestați sau amenințați cu expulzarea, chiar dacă se aflau în legalitate.

Administrația Trump și-a intensificat și atacurile împotriva unor instituții de învățământ de elită, precum Columbia și Harvard, acuzate că tolerează mișcări de stânga și că nu combat antisemitismul în campusuri.

Trump așteaptă scuze de la Harvard și o amenință din nou, după ce a lăsat-o fără fonduri

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.