
Gabriela Zanoschi, profesoară de matematică la Colegiul Național din Iași, afirmă că faptul că elevii au acces la borderoul de corectare pentru subiectele de la simularea de Evaluare Națională este un lucru extraordinar.
„Elevii au primit borderoul întreg de corectare al celor doi evaluatori. Apar absolut toți itemii de corectare. Este punctajul pentru fiecare cerință, de la fiecare evaluator în parte, iar apoi totalul de la subiectul respectiv. Este un lucru extraordinar, pentru că elevii văd exact ce anume au greșit. Am luat problemele la care nu au obținut punctaj maxim și am refăcut problemele alături de ei”, a explicat cadrul didactic, într-o declarație acordată jurnaliștilor de la Ziarul de Iași.
Potrivit acesteia, este al doilea an când elevii primesc borderoul de corectare. Aceștia au mai primit documentul respectiv și anul trecut, tot la simularea de la Evaluare Națională organizată de Ministerul Educației.
Profesorii care predau disciplinele la care s-au susținut probele simulării de Evaluare Națională (limba română, matematică, respectiv limba maternă) au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, a transmis, ieri, Ministerul Educației și Cercetării.
Potrivit unui comunicat al instituției, cadrele didactice respective au, de asemenea, acces și la borderourile de evaluare corespunzătoare, pentru a le discuta cu elevii.
MEC anunță, de asemenea, că, în contextul utilizării platformei de evaluare digitalizată, dispune de date relevante pentru o imagine de ansamblu asupra gradului de reușită la fiecare dintre itemii administrați. În acest sens, MEC transmite public o analiză cantitativă din care rezultă gradul de reușită pe fiecare item, la nivel național, pentru limba și literatura română și matematică, precum și subiectele și baremele probelor scrise la aceste simulări (disponibile și pe subiecte.edu.ro).