
Profesorii care predau disciplinele la care s-au susținut probele simulării de Evaluare Națională (limba română, matematică, respectiv limba maternă) au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, transmite Ministerul Educației și Cercetării.
Potrivit unui comunicat al instituției, cadrele didactice respective au, de asemenea, acces și la borderourile de evaluare corespunzătoare, pentru a le discuta cu elevii.
MEC anunță, de asemenea, că, în contextul utilizării platformei de evaluare digitalizată, dispune de date relevante pentru o imagine de ansamblu asupra gradului de reușită la fiecare dintre itemii administrați. În acest sens, MEC transmite public o analiză cantitativă din care rezultă gradul de reușită pe fiecare item, la nivel național, pentru limba și literatura română și matematică, precum și subiectele și baremele probelor scrise la aceste simulări (disponibile și pe subiecte.edu.ro).
Astfel de analize vor fi realizate atât la nivel de unitate de învățământ, cât și la nivelul inspectoratelor școlare.
Dat fiind faptul că obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor elevilor, unitățile de învățământ vor folosi aceste analize ca fundament pentru adoptarea măsurilor adecvate în acest sens, precizează MEC.
Centrul Național pentru Curriculum și Evaluare va efectua o analiză detaliată a răspunsurilor elevilor la fiecare item pentru a identifica gradul de dezvoltare a competențelor acestora, la nivel național. Analiza va fi însoțită de recomandări de activități remediale.
Rezultate mai slabe la limba română decât la matematică, la simularea de Evaluare Națională
profesorii limba română