Un copil educat este un om câștigat, Alătură-te comunității www.educatieprivata.ro și vei afla primul sau prima despre ceea ce te interesează : concursuri, olimpiade, baterii de teste, meditații sau despre activitățile de timp liber pe care le recomandăm.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate.
Alătură-te comunității cadrelor didactice www.educatieprivata.ro si vei avea acces la exemple de bune practici, invitații la seminarii și conferințe despre educație și anunțuri de carieră din țară sau stăinătate.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Un părinte informat se va înțelege mult mai ușor cu propriul copil. Alătură-te comunității de părinți www.educatieprivata.ro și vei primi informații despre sistemul de învățământ privat, alternativele educaționale, ofertele școlilor private, consursuri și olimpiade, meditații sau programele de pregătire anunțate de unitățile școlare partenere.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Școlile care au media generală mai mică de 7 la examenele naționale din anul anterior vor avea prioritate la înscrierea în programul ”Învățare remedială”, prevede un proiect inițiat de Ministerul Educației.
Conform proiectului lansat, azi, în dezbatere publică, acest program se desfășoară cu prioritate în unitățile de învățământ care se află în cel puțin una dintre următoarele situații:
media obținută de elevii unității de învățământ la cea mai recentă evaluare națională a absolvenților clasei a VIII-a și/sau examenul național de bacalaureat este mai mică de 7;
cel puțin 40% dintre elevi nu ating standardul minim de competență, conform evaluărilor naționale de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și a altor evaluări naționale prevăzute de lege;
cel puțin 40% dintre elevi sunt cu 1 – 2 ani în urma colegilor din punct de vedere al achizițiilor specifice vârstei și/sau nu ating standardul minim de competență la limba și literatura română/maternă, matematică, minimum o limbă străină și TIC;
pentru cel puțin 40% dintre elevi sunt elaborate planuri individualizate de învățare.
Programul „Învățare remedială” include activități de învățare, stimulare, compensare, consolidare și recuperare, adaptate elevilor cuprinși în program. În plus, programul poate cuprinde activități de asistență psihopedagogică, de consiliere școlară, precum și de informare și/sau consiliere a părinților.
Programul reprezintă o prioritate de finanțare pentru Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar și Programul Educație și Ocupare (Prioritatea 6).