
Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării, afirmă că în ultimii ani s-au schimbat semnificativ coordonatele unui profesor idel.
În cadrul emisiunii ”Educația la putere”, difuzată de televiziunea publică, secretarul de stat a explicat că portretul-robot al unui profesor adaptat vremurilor include și capacitatea acestuia de a folosi tehnologia modernă în procesul educațional.
”Nu vorbeam acum cinci ani despre inteligența artificială cum vorbim acum. Ați fi uimiți să aflați câți profesori din România folosesc în momentul actual ca suport inteligența artificială. Întâmplător, e și bună, în multe situații, dar noi o vedem doar ca pe locul ăla de unde ne copiem temele sau de unde își copiază copiii temele. În realitate, asta ar fi trebuit să fie principala… și asta nu se obține neapărat prin formarea inițială, pentru că trebuie să facem pasul următor și să discutăm despre formarea continuă”, a afirmat Sorin Ion, în cadrul emisiunii citate.
”Evident că toată lumea zice (și e bine, e frumos) că profesorul trebuie să aibă har. Trebuie să aibă și har. Dar nu mai e suficient, din punctul meu de vedere. Ai har degeaba, dacă n-ai mail. Sau ai har degeaba dacă nu știi să folosești o platformă educațională. Lucrurile s-au schimbat foarte mult în ultimii ani, chiar din punctul de vedere al definirii unui profesor ideal. Și nu e greu neapărat pentru România. Asta e o problemă universală”, a adăugat secretarul de stat.