
Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării, anunță o analiză a gradului de acuratețe în corectarea lucrărilor de la simularea de Evaluare Națională.
”Deocamdată, date calitative am doar foarte primare, ca să spun așa, la matematică. Facem o analiză în primul rând a gradului de acuratețe a evaluării, iar aici unitatea de măsură este numărul de lucrări care se întorc la a doua evaluare, din cauza diferenței de punctaj între primii doi evaluatori. Iar la matematică gradul acesta este cam de 1 la mie. Cam o lucrare dintr-o mie se întoarce pentru reevaluare. Evident, așa cum am spus, tipul de subiecte duce la asta, pentru că la română cifrele nu vor fi aceleași. Drept pentru care la română și la limba maternă (evaluarea lucrărilor- n.r.) s-a terminat azi-noapte, nu am avut timp să ne uităm pe cifre”, a declarat secretarul de stat, într-o conferință organizată de MEC.
Declarația sa vine după ce, ieri, Daniel David, ministrul Educației și Cercetării, declarase că simulările de examene nu trebuie să rămână la nivelul de date statistice, iar elevii trebuie să vadă un câștig concret în urma acestora.
‘Ce putem să facem este să ne asigurăm că aceste simulări își îndeplinesc funcția. Adică, după simulările pe care le facem, este foarte important să fie discuții la nivel de școală. Școala să înțeleagă în ce situație se află și să ia măsuri. Discuțiile ar trebuie să meargă până la nivel de elev, astfel încât elevul să vadă un câștig prin participarea la acest simulări, inclusiv să fie implicați în acest proces părinții care pot să fie acei factori motivatori pentru copii ca să participe la procesele de evaluare’, a declarat, astăzi, David, potrivit Agerpres.
‘Până la urmă, este o simulare, dar trebuie să arătăm că simularea respectivă nu o facem doar de dragul sistemului, ci, până la urmă, ajunge într-o educație personalizată. (…) Aș vrea ca după aceste simulări să nu rămânem numai la un raport general, la date statistice. Chiar vreau să verific cum fiecare școală folosește datele pe care le are și vreau să văd cum ajunge personalizat la copii’, a arătat Daniel David.