
Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat că instituția va recomanda ”cât se poate de multă elasticitate” în organizarea probelor de competențe la Bacalaureat.
”Vom emite un set de recomandări pentru licee şi cât se poate de multă elasticitate în ceea ce priveşte organizarea acestor probe. Există situaţii în care liceul învaţă într-un singur schimb şi atunci poate fi reorganizat programul, de exemplu copiii pot veni după-amiază la cursuri şi de dimineaţă la probele de competenţe. Dacă se învaţă în două schimburi, din nou se poate reorganiza programul, astfel încât să perturbăm cât se poate de puţin desfăşurarea cursurilor”, a declarat Sorin Ion la TVR.
Elevii care susțin examenul de Bacalaureat în 2025 ar urma să dea probele de competențe în perioada 27 ianuarie-7 februarie.
În intervalul 27-29 ianuarie are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, între 29-31 ianuarie vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, care va fi susţinută de elevii din partea minorităţilor naţionale.
De asemenea, în intervalul 3-5 februarie vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C, iar în intervalul 5-7 februarie vor fi evaluate competenţele digitale – proba D.
Elevii beneficiari ai unor burse de studiu în străinătate care nu pot participa la probele A, B, C şi D din cadrul examenului naţional de bacalaureat – 2025 în perioada 27 ianuarie-7 februarie 2025 le pot susţine în perioada 30 mai – 4 iunie 2025.