Un copil educat este un om câștigat, Alătură-te comunității www.educatieprivata.ro și vei afla primul sau prima despre ceea ce te interesează : concursuri, olimpiade, baterii de teste, meditații sau despre activitățile de timp liber pe care le recomandăm.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate.
Alătură-te comunității cadrelor didactice www.educatieprivata.ro si vei avea acces la exemple de bune practici, invitații la seminarii și conferințe despre educație și anunțuri de carieră din țară sau stăinătate.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Un părinte informat se va înțelege mult mai ușor cu propriul copil. Alătură-te comunității de părinți www.educatieprivata.ro și vei primi informații despre sistemul de învățământ privat, alternativele educaționale, ofertele școlilor private, consursuri și olimpiade, meditații sau programele de pregătire anunțate de unitățile școlare partenere.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Acasă > Școala și COVID-19 > Studiu în SUA: Cum se poate răspândi varianta Delta rapid în școli
Studiu în SUA: Cum se poate răspândi varianta Delta rapid în școli
03 Septembrie 2021, 16:18
foto: dreamstime.com
CNCAV a publicat, pe pagina RoVaccinare, rezultatele unui studiu realizat în SUA, care arată cum se poate răspândi rapid varianta Delta în școli.
Ce spune CNCAV:
Studiu SUA: Varianta Delta se poate răspândi rapid în școli atunci când profesorii și personalul nevaccinat sunt în interior și nu poartă măștile de protecție.
Cazul unui focar asociat cu varianta Delta într-o școală primară din Marin, California, în perioada mai-iunie 2021.
În perioada 23 mai – 12 iunie 2021, au apărut 26 de cazuri de COVID-19 confirmate în rândul elevilor unei școli primare din Marin, California după expunerea la un profesor infectat și nevaccinat. Rata de atac într-o clasă afectată a fost de 50%; riscul este corelat cu apropierea locurilor elevilor față de profesor.
Profesorul a raportat că a devenit simptomatic pe 19 mai, dar a continuat să lucreze timp de 2 zile înainte de a primi rezultatul testului, pe 21 mai. Începând cu 23 mai, au fost raportate cazuri suplimentare de COVID-19 în rândul altor membri ai personalului, elevi, părinți și frați ai celor care aveau legătură cu școala.
Încă 8 membri ai familiilor elevilor au fost și ei infectați. Incidentul a avut loc în mai 2021, iar CDC a detaliat, acum, modul în care s-au produs contaminările.
De precizat că ferestrele clasei erau deschise, iar elevii purtau măşti sanitare.
Cadrul didactic a continuat să predea timp de două zile după apariţia primelor simptome, crezând iniţial că este vorba de o alergie și nu a purtat mască în timpul orelor.