
Terenuri de sport modernizate au devenit locuri de parcare pentru profesori. 1,82 milioane de lei au fost investiți pentru amenajarea spațiilor destinate activității fizice, la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu, relatează Turnul Sfatului.
Inaugurate în vara acestui an, noile terenuri de fotbal, baschet și pista de alergare au fost rapid ocupate de mașinile profesorilor și ale altor angajați ai școlii.
„O investiție în valoare de 1,82 milioane de lei care nu a schimbat doar aspectul spațiului, ci și funcționalitatea acestuia. Prin proiect s-au creat: două terenuri de sport: unul de minifotbal, de peste 1000 mp și unul de baschet de 558 mp, a căror suprafață a fost vopsită cu o substanță specială, cauciucată; o pistă de alergare; un spațiu verde în suprafață de 3.700 mp, reamenajat; restul curții a fost, de asemenea, reamenajată, prin refacerea structurii și a pavajului, fiind amplasate bănci, coșuri de gunoi și o platformă pentru colectarea deșeurilor; alei și trotuar”, se arată într-un comunicat din 25 iulie 2024, prin care Primăria Sibiu anunța finalizarea lucrărilor, potrivit Turnul Sfatului.
Părinții elevilor sunt nemulțumiți și solicită o soluție rapidă. Aceștia spun că investiția făcută în amenajarea terenurilor de sport a fost în zadar, iar elevii sunt cei care suferă cel mai mult din cauza acestei situații.
Întrebat de jurnaliștii sibieni despre situație, directorul Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” a invocat lipsa locurilor de parcare din zonă și presiunile legate de alte probleme ale școlii.
„Acum, s-a întâmplat… noi suntem amplasați într-o zonă riverană, cu foarte puține locuri publice de parcare. Avem 134 de angajați, lângă noi se află și Independența, cu tot atâția angajați, pur și simplu nu sunt locuri de parcare în zonă. Este, totuși, o mare aglomerație. Aici este zonă riverană, nu sunt locuri de parcare, nici măcar cu plată, cum sunt în alte părți ale orașului”, a spus Marian Solomon.
El arată că numeroasele probleme pe care le are învățământul nu l-au lăsat să ajungă, deocamdată, la discutarea situației autoturismelor parcate pe noile terenuri de sport.
„La câte probleme avem, de la PNRR, la implementarea noului regulament și, mai ales, angajarea de cadre didactice… toate sunt urgente. În condițiile în care noi nu avem profesori de fizică, de chimie, nu găsim maiștri instructori – și nu doar noi, în toată țara este problema aceasta – încă nu am apucat să discutăm această chestiune. Mâine, poimâine, voi convoca un colegiu profesoral și o să le atrag atenția să nu mai parcheze. Mașinile sunt parcate doar pe terenul din spate, cel de baschet. Iar un teren de baschet este amenajat și în interior, deci elevii nu au avut de suferit. Nu a fost sub nicio formă perturbată ora de sport. Ei aveau la dispoziție și celălalt teren, de minifotbal”, a mai spus directorul Solomon, pentru Turnul Sfatului.
Când i s-a explicat că mașini sunt parcate și pe terenul de minifotbal, dar și pe pista de alergare, Marian Solomon a subliniat încă o dată că va discuta cu cadrele didactice.
În județul Iași, toate școlile publice vor fi închise de Ziua Sfintei Cuvioase Parascheva
Cum domnilor acolo, tocmai acolo?