
Educația evoluează odată cu alte domenii conexe pentru a se adapta noii ere a creșterii influenței tehnologiei în viața de zi cu zi. Astăzi, oriunde în lume, internetul este omniprezent, ceea ce face ca, pentru elevi și studenți, orice informație să fie disponibilă cu un singur clic.
Ai nevoie să rezolvi o ecuație matematică? Intră online! Ai nevoie de ajutor pentru o prezentare și un proiect? Intră online! Vrei să înveți ceva nou? Intră online! Pentru fiecare problemă, lumea digitală are o soluție pe site-uri utile pentru studenți.
Cele mai multe dintre aceste site-uri pot fi accesate gratuit, iar unele pot necesita plată, dar oferă prețuri rezonabile.
Internetul a influențat enorm educația. Există diverse site-uri utile pentru elevi și studenți care oferă asistență cu soluții pas cu pas, acompaniate de explicații ușor de înțeles. Elevii de astăzi se îndreaptă spre aceste site-uri pentru a găsi soluții la problemele academice și la problemele personale. Creșterea numărului de site-uri educaționale a avut un impuls recent datorită avansului tehnologiei IA, care face studiul mai distractiv și mai ușor.
În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai utile site-uri pentru elevi și studenți, care le-au adus beneficii în îmbunătățirea experienței de învățare, creșterea productivității și schimbarea modului în care învață.
Publicația online Future Education face o selecție a zece site-uri care au ajutat sau vor ajuta fiecare elev sau student să crească și să devină mai productiv în lumea competitivă de astăzi.
Google Scholar este un motor de căutare web specializat, dezvoltat de Google, care a fost lansat pe 20 noiembrie 2004. Google Scholar oferă studii de caz, lucrări de cercetare și articole legate de subiectul despre care dorești să scrii sau să cercetezi. A făcut găsirea datelor pentru nevoile academice ușoară și convenabilă pentru toți studenții. Așadar, acest site trebuie să fie pe prima pagină a celor mai utile website-uri pentru studenți.
Coursera este o platformă americană de învățare online care oferă cursuri online, diplome și specializări de la universități de top. Coursera Inc. a fost fondată de Andrew Ng și Daphne Koller, care sunt profesori de informatică la Universitatea Stanford. Acest site a câștigat popularitate în rândul studenților pasionați de învățare.
Coursera a colaborat cu multe instituții și universități de prestigiu pentru a oferi cursuri avansate utilizatorilor.
3. Grammarly
Grammarly este un site fondat în Ucraina care verifică gramatica, greșelile de ortografie și punctuația. Cu ajutorul inteligenței artificiale (IA), poate reformula sau rescrie propozițiile sau paragrafele tale. Acest site este foarte cunoscut în rândul studenților și îi ajută să-și rafineze lucrările pentru a le face să pară mai formale și prezentabile.
Grammarly este, de asemenea, un asistent de scriere, asigurându-se că nu există erori gramaticale.
4. edX
edX este un furnizor de cursuri online cu sediul în SUA, care este deținut de 2U din 2021. Oferă cele mai bune cursuri online studenților și este gratuit. edX este excelent pentru oferirea a peste 4000 de cursuri și podcasturi pentru a ajuta studenții să își dezvolte abilitățile. Această platformă de învățare online a colaborat cu diverse instituții și companii de prestigiu pentru a oferi cursuri bine concepute pentru studenți de toate vârstele.
5. Quizlet
Quizlet este o companie multinațională americană care oferă instrumente pentru elevi, ajutându-i să studieze eficient. Platforma Quizlet a fost lansată de un student de 15 ani, Andrew Sutherland, în ianuarie 2007. Acest site depășește conceptele de bază; convertește informațiile în carduri cu informații ce includ jocuri, teste și studiu în grup. Scopul său este de a face procesul de învățare mai distractiv și interactiv.
Quizlet merită inclus în lista de site-uri utile pentru elevi.
6. JSTOR
JSTOR este un alt prieten academic care s-a dovedit a fi un ajutor pentru elevi în găsirea oricărei cărți, articole sau informații online. Acest site este bine stabilit în domeniul învățării online datorită bazei sale puternice de date. JSTOR este o bibliotecă digitală care deschide porțile către lumea academică a revistelor și a literaturii valoroase.
7. Wikipedia
Wikipedia este o enciclopedie online care a fost folosită de către elevi și studenți timp de peste un deceniu, încă de la începutul erei învățării digitale. Oferă informații și date detaliate despre orice subiect pe care dorești să-l cunoști sau să-l cercetezi. Mulți studenți folosesc Wikipedia pentru a obține informații pentru teme, proiecte sau prezentări.
Wikipedia a devenit site-ul preferat al fiecărui student pentru orice informație, deoarece și-a dezvoltat o reputație de încredere în rândul tuturor site-urilor de pe piață.
8. Duolingo
Duolingo este o organizație educațională americană fondată în 2011, care a dezvoltat un site și o aplicație pentru a face învățarea limbilor străine distractivă. Pentru a le face mai atractive și plăcute, lecțiile sunt construite pe jocuri video. Duolingo oferă teste de evaluare, chestionare și examene săptămânale pentru a susține lecțiile predate.
Duolingo are peste 40 de limbi disponibile pentru învățare, dintre care cele mai populare sunt engleza, spaniola și franceza.
9. Ted Talks
Ted Talks este o platformă informativă care oferă videoclipuri și podcasturi motivaționale și informative prezentate de personalități influente pentru a-i ajuta pe elevi să-și dezvolte personalitatea și să lucreze la încrederea de sine.
Ted Talks oferă elevilor și studenților videoclipuri pe diverse subiecte utile care îi ajută să își dezvolte abilitățile interumane și să își schimbe mentalitatea.
Ted Talks a devenit popular în rândul elevilor, platforma fiind folosită pentru a face note sau a scrie eseuri pe subiecte unice.
10. Photomath
Photomath este unul dintre cele mai utile site-uri pentru studenți și are o abordare unică în predarea matematicii. Photomath permite utilizatorului să facă o fotografie pentru a scana și recunoaște ecuația matematică și oferă o soluție pas cu pas cu explicații. Acest site a revoluționat predarea și învățarea matematicii, făcând mai ușor de înțeles conceptele. Funcționează ca prin magie pentru studenții care se confruntă cu dificultăți în matematică.
Studiul online pe platformele digitale de învățare a devenit foarte convenabil și distractiv.
Platformele educaționale online nu doar că facilitează accesul la informații variate și resurse valoroase, ci și transformă modul în care studiem, făcând învățarea mai interactivă și antrenantă pentru toți.
Cum gestionăm grupurile de whatsapp ca profesori și ca părinți – sfatul prof. Flavian Georgescu
Frumos, acum încercați același exercitiu cu platforme românești.