
La examenul de Definitivat, care a avut loc astăzi, miercuri, 22 iulie, în Timiș a fost eliminat un profesor, care a fost prins cu căștile și telefonul asupra sa, când dădea examen la specializarea Educație Fizică, anunță publicația Tion.ro.
În Timiș, numărul de discipline la care candidații au susținut examenul a fost de 35. Cei mai mulți candidați s-au înscris înscriși la „Limba română și literatură pentru copii, metodică activități instructiv-educative din învățământul preșcolar (învățământ preșcolar în limba română)” – 62 candidați, „Limba și literatură română și matematică, metodică predării acestora (învățământ primar în limba română)” – 34 candidați, „Educație fizică și sport (specialitate și metodică predării acesteia)” – 30 candidați.
CONTEXT
Opt candidați au fost eliminați din examenul de definitivat pentru că au încercat să fenteze vigilența supraveghetorilor, informează Ministerul Educației.
Comunicatul MEC, integral:
Astăzi, 22 iulie, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020.
Dintre cei 6.776 de candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 6.480 de candidați. Din cauza unor tentative de fraudă au fost eliminați 8 (opt) candidați. 296 de candidați au absentat. Nu s-au înregistrat cazuri de candidați cu temperatura peste 37.3 grade Celsius.
Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, 433 de candidați au decis să se retragă din motive personale.
În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 6.039 de teze. Primele rezultate vor fi comunicate în data de 29 iulie în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Co
Subiectele și baremele de corectare au fost publicate astăzi, 22 iulie, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul dedicat, la ora 16:00. De asemenea, acestea au fost afișate și la avizierele centrelor de examen.
Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar,acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.