Zeci de părinți au protestat în fața ISJ Prahova, revoltați de relocarea unor clase

iabassarabescu.ro/

Zeci de părinți ai elevilor de la Școala Gimnazială „I. A. Bassarabescu” din Ploiești au protestat joi în fața Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Prahova , nemulțumiți de planurile privind relocarea unor clase din cauza supraaglomerării.

Zeci de părinți au protestat joi în fața Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Prahova, exprimându-și dezacordul față de intenția de relocare, din toamnă, a unor clase de a III-a în alte unități de învățământ. „Nu mutați copiii!”, „Nu vrem altă școală!”, „Nu ne dați afară!” și „Școala, a doua familie. Nu dorim separarea de familie” – sunt doar câteva dintre mesajele afișate de părinții nemulțumiți, care spun că mutarea ar afecta negativ copiii, forțându-i să învețe în alte cartiere decât cel în care locuiesc, potrivit Agerpres.

„Locuiesc în cartier, nu vreau copilul meu să fie dus în alt cartier sau în altă zonă”, a declarat o mamă prezentă la protest.

Unii părinți susțin că s-ar fi exercitat presiuni pentru a descuraja participarea la manifestație. „Credem că de la direcțiunea școlii, pentru că nu sunt de acord cu protestul nostru, ca să nu pătăm imaginea școlii”, au spus aceștia.

O școală cu 32 de clase primare și 19 de gimnaziu, în doar 24 de săli

Directoarea școlii, Andreea Matei, respinge acuzațiile privind eventuale presiuni și explică amploarea problemei.

„Școala are 24 de spații. Anul acesta avem 32 de clase de învățământ primar și 19 de gimnaziu. Funcționăm în trei schimburi”, a declarat aceasta pentru Agerpres.

Potrivit directoarei, aglomerația este alimentată de dezvoltarea urbanistică accelerată a cartierului 9 Mai, unde se construiește intens, iar cererea pentru locuri în școală este în continuă creștere.

„Este adevărat că vin și cu reședință, dar metodologia permite acest lucru. Prin domiciliu se înțelege și reședință. Anul acesta școlar cred că au fost cam 15% cu reședință”, a precizat Andreea Matei.

Pentru anul școlar viitor, conducerea a cerut patru clase de pregătitoare, dar deja s-au înscris 102 copii, deși sunt disponibile doar 88 de locuri, iar perioada de înscriere se încheie abia în luna mai.

Relocare sau școală modulară?

Problema relocării unor clase nu este nouă. Și în toamnă au existat astfel de discuții, însă părinții s-au opus categoric. Atunci, IȘJ Prahova a identificat un spațiu alternativ la o altă școală, în programul de după-amiază, dar măsura a fost evitată.

Conducerea școlii ia în calcul menținerea celor trei schimburi și în anul viitor, în lipsa unei soluții concrete.

„Până la finalizarea înscrierilor, nu avem cum să ne gândim la o soluție viabilă. Am înțeles că primăria a bugetat suma necesară pentru o școală modulară, dar nu știm când vor fi disponibile fondurile”, a adăugat directoarea, potrivit Agerpres.

Vizele de flotant pentru înscrierea la școală ajung să coste și 1500 de lei/bucata (Europa Fm)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.